Amazona Colourwax®

Deze unieke gekleurde vaste was van Amazona geeft een subtiele kleur aan blank hout. U kunt de Colourwax toepassen op onbehandeld hout, over boenwas en Amazona krijtverf. Ook te gebruiken voor een prachtig doorleefd effect over hout dat met Amazona kalkwas is behandeld.

* Amazona Colourwax op onbehandeld hout
Breng Amazona Colourwax met fijne staalwol aan en wrijf de was goed in de houtnerf. Laat een uurtje drogen en behandel het na met kleurloze boenwas. Wrijf het geheel na met een zachte doek. Een blik Amazona Colourwax is voor 6-8m2.
Onderhouden met Amazona kwaliteitsboenwas.

* Amazona Colourwax in combinatie met Amazona Krijtverf
Verf het onbehandelde hout met Amazona Krijtverf. Laat de verf minimaal 1 uur drogen. Verf het oppervlak nogmaals met krijtverf en laat het nu minimaal twee uur drogen.
Breng nu de Colourwax voorzichtig aan op verschillende plekken en wrijf de was uit met staalwol. Breng voor een heftiger effect meer Colourwax aan. Laat het geheel een uurtje drogen en wrijf het na met een zachte doek.
Nabehandelen en onderhouden met Amazona kwaliteitsboenwas.

* Amazona Colourwax in combinatie met Amazona Kalkwas
Deze ambachtelijke kalkwas geeft een gebleekt, verweerd effect aan hout. U kunt de Amazona Kalkwas toepassen op onbehandeld hout, over beits, boenwas, krijtverf of in combinatie met Amazona Colourwax.
Trek handschoenen aan en breng de kalkwas met staalwol op het hout aan. Wrijf het goed in de houtnerf. Laat een uurtje drogen en behandel het oppervlak na met een beetje Amazona Kwaliteitsboenwas of Amazona Colourwax. Wrijf het geheel na met een zachte doek.
U kunt ook eerst de Colourwax aanbrengen en daarna de witte kalkwas.
Maak eventueel wat proefstukjes zodat u kunt bekijken welk effect u het mooist vindt.

© 2010 - 2024 Amazona Krijtverf & Kalkwas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel