1. Mijn kast staat sinds jaren in de boenwas. Moet ik die was verwijderen voordat ik kalkwas of Colourwax aanbreng?

  Nee, dat is niet nodig. Je brengt de kalkwas en Colourwax met staalwol aan en zo wrijf je de nerf open waardoor de witte of gekleurde was vanzelf in de nerf komt. Heel gemakkelijk dus.
   

 2. Kan ik kalkwas aanbrengen op een meubel dat geverfd is?

  Waarschijnlijk niet. Het kan wel over krijtverf, omdat deze verfsoort de houtnerf open laat, maar gewone zijdeglans, hoogglans of lak dekt de nerf af en dus krijg je de was er niet in gewreven. Afbijten of schuren dus.
   

 3. Hoe breng je de was aan?

  Je brengt de was aan met staalwol, omdat je zo de nerf open wrijft en de was er goed in kunt poetsen. Let op; schuursponsjes of staalborstel zijn dus niet geschikt! Fijne kwaliteit staalwol, zogenaamd 000, koop je bij de ijzerwarenzaak of bouwmarkt of in onze webshop.
   

 4. Wat is het verschil tussen kalkwas en kalkpasta?

  Kalkpasta blijft meer op het hout liggen en moet je afwerken met een lak. Kalkwas wrijf je in het hout waardoor een mooi doorleefd effect ontstaat, je behandelt het na met een kleurloze boenwas.
   

 5. Wat is het verschil tussen kalkwas en kalkverf?

  Kalkverf is met name geschikt voor muren, kalkwas niet. Kalkverf kan ook op meubels, maar is dan wel vrij kwetsbaar. Kalkverf geeft een dekkend effect, kalkwas geeft een transparant effect.
   

 6. Wat is het verschil tussen kalkwas en krijtverf?

  Ook krijtverf geeft een dekkend effect, je ziet dus niets meer van het hout, kalkwas geeft een transparant effect waardoor je de houtnerven blijft zien.
   

 7. Kan ik met witte grondverf hetzelfde white-wash effect krijgen als met kalkwas?

  Nee, soms verdunnen mensen witte grondverf en brengen dit met een doek op het hout aan, maar kalkwas is het originele product voor een traditioneel white-wash effect. Het geeft een mooi doorleefd karakter, wat je met grondverf nooit kunt bereiken.
   

 8. Kan ik kalkwas op alle houtsoorten gebruiken?

  Ja, zolang er maar geen lak of verf op zit. Houtsoorten met een wijde nerfstructuur geven het mooiste resultaat, zoals eiken, grenen en essen.
   

 9. Kan ik het later overschilderen of verwijderen?

  Als je wilt overschilderen, ontvet je het meubel met Amazona Ecoclean, St. Marcs of Universol. Wil je de was verwijderen dan kun je dit door met staalwol en kleurloze was de gekleurde was er uit te poetsen.
   

 10. Hoeveel heb je nodig voor een grote kast?

  Met een blikje van 250 ml. Kun je 6- 8 m2 doen, dat zijn meestal twee grote meubels.

© 2010 - 2021 Amazona Krijtverf & Kalkwas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel