KALKWAS en COLOURWAX®

Amazona Kalkwas

Kalkwassen is een decoratieve afwerking die stamt uit de 16e eeuw. Vroeger werd dit op boerderijen gedaan met een dik kalkmengsel. De verf werd op de muren gestreken en wat er overbleef werd verdund en gebruikt om houten meubels te verven. Deze traditionele afwerking bleekt het hout en geeft een witte waas.
Amazona Kalkwas, ofwel limingwax, is een ambachtelijk product op basis van  natuurlijke grondstoffen. Voor een optimaal effect kan de kalkwas het best gebruikt worden op ongelakt hout met een open en wijde nerf zoals eiken en grenenhout.
Het resultaat levert een imitatie op van de traditionele techniek, die een wit of gebleekt effect aan hout geeft.

Amazona Colourwax®

Colourwax® is een nieuwe gekleurde vaste was, in 2002 door Amazona op de markt gebracht. Met deze unieke Colourwax geef je blank hout snel en gemakkelijk een subtiel kleureffect. Bijvoorbeeld op onbehandeld grenenhout of om een mooi verweerd effect te krijgen, over hout dat behandeld is met Amazona kalkwas. Amazona Colourwax is verkrijgbaar in de kleuren Lever, Blauwgrijs, Chocolade en  All Black. Voor het mooiste effect breng je de Colourwax aan met staalwol. Makkelijk én leuk om te doen.

Kalkwas verkrijgbaar in blikken van 250ml of 5 ltr

Levertijd - enkele werkdagen

Amzona Kalkwas- en Colourwaxpakket bevat alle onderdelen die u nodig heeft voor het toepassen van deze gemakkelijke techniek

Amazona Kalkwaspakket bevat: 1 blik kalkwas/limingwax voor ca. 6 m2, 1 blik kwaliteitsboenwas 250 ml., 6 rollen staalwol,1 paar elastische katoenen handschoenen

Amazona Colourwaxpakket bevat:1 blik Colourwax voor ca. 6 m2,1 blik kwaliteitsboenwas (250ml), 6 rollen staalwol,1 paar elastische katoenen handschoenen.

© 2010 - 2021 Amazona Krijtverf & Kalkwas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel